Gode sko 🥾 planlegger tur

Når jeg flyttet til Alta bestemte jeg meg for at 10 på topp er en fin måte å komme meg ut på tur. Jeg manglet litt motivasjon for å gå alene, men tenkte jeg bare måtte holde formen ved like. Ny i Alta var jeg helt ukjent i terrenget og uvitende om hvor de “fine” turene går. Da var bedriftshelsetjenestens tur guide svært god å støtte meg til. Er du ukjent med dette opplegget, kan jeg kort fortelle at det er varierende vanskelighetsgrad og lengder på turene. Det står godt forklart hvor turen starter, stigning, hvem den “passer” for og ca tidsforbruk. Slik jeg har opplevd er det lett å følge turnere og som oftest stemmer informasjon om turforløpet.

 

 

Nå er det bare å vente til forholdene for fottur, uten truger og ski, er på plass … for jeg er jeg klar. Jeg har faktisk gått et par av turene her i Tromsøs 10 på topp. Gikk de i fjor høst og gleder meg til å vandre videre. Det er litt tidlig for årets plan for 10 toppene, så jeg kikket litt på en tidligere plan. Det ser spennende og variert ut så jeg tror dette blir gøy. Gleder meg til å labbe i vei med Kensi og venner på tur. 

 

Ombygging av sko

Jeg har et problem med sko, eller knytingen på skoa. Det glir opp og skoa løsner … og DET kan ødelegge turen. Nå har jeg fått ordnet på skoene og fått Boa snøring på. Det gjenstår å teste … som kommer jo det helt naturlig … har da hund og må ut … jippi.

 

 

Ser ut til at skoa har vært med på litt av hvert … så er det GODE SKO det er snakk om. Jeg undersøkte om det er mulig å få slik ordning på “private” sko. De som er på bilde, er sko levert av nav hjelpemiddel. Jeg har fått vedtak om hjelp til skotøy og såler for å kunne labbe tur. Joda, null problem de skulle fikse private sko, så kunne jeg få lov å betale det … 2600 kr … ehhh … neppe. Da kjøper jeg lange lisser og knyter rundt, det har fungert ganske greit og fryktelig mye billigere. Makan, til pris på brukbare lisser på skoa. Så har jeg lyst å forsøke et lite stunt, sende søknad til NAV om ombygging av sko … for, dersom jeg trenger noe i huset vil det oftest være mulig å bygge om … så hvorfor skulle skoene være et problem? Får sikkert bare beskjed om at jeg får to par sko i året og får klare meg med det. Det er bare det at Salamon tursko er så veldig perfekt på mine bein. Hm … det må da være mulig …

 

I morgen blir en “milepel” i livet mitt … hi hi …

Jeg får billa min tilbake. Nå er hun hel og nylakkert på skyvedøra bak. Og velstanden når ingen grenser for meg denne uka, for jeg får nytt batteri i hjulbeinten min også(rullestolen). Spørs om det er mulig å toppe denne velstanden 🥴

Kvelden skal tilbringes foran televisjonsapparatet i fine farger, for jeg skal få med meg Debatten på NRK 1 i dag. Lurer litt på hvordan stats- og olje og energiministeren har å si. Har de en plan for “samtalene” som de ønsker å ha med det samiske folket, og har de forstått at samtale er litt sent. Det er handling som skal til nå kan det se ut til. Hva vil dette gjøre med troverdigheten og tilliten til vårt styre og stell? Kjenner at jeg er veldig usikker på hva jeg syns om Støre & co og tilliten min er ganske tynnslitt. De gjør mye rart … 

 

Ha en riktig fin kveld og god natt ❤️  

… vi hørs … 

 

Nå håper jeg vi snart kan ta del i aktivteten til Unni Wilhelmsen og Henning Kvitnes “Ut å vekke sola” ⛅️👍🏻

 

NAV henger litt etter ja …

Herlig 💃🏻

 

Gråvær, nedbør, vind og når sola trenger seg vei gjennom skydekket blir det helt perfekt. Det er helt magisk flott langs fjæra nå. Bølger i forskjellige høyde og med forskjellig kraft slår mot land. Store steiner tar i mot og det blir en fest i fjæra. Jeg elsker vær og vind og i dag ligger han på ca 13 m/sek og opp mot 20 m/sek i kastene. Værdamer og menn har sluttet å fortelle om dårlig vær … nå blir det ufyselig eller spenstig vær, og det anmodes om å være inne. Det river godt i buksebeina, Kensi legger ørene bakover langs hodet, løfter snuten og speider inn i vinden. Hun er litt “sur” for at sneen er neste borte og det går strie strømmer med vann langs veien … trives best når hun kan base i snøen.

 

 

Etter formiddatgstuern vår krøyp jeg opp i sofaen, under teppet og koste meg en fornøyd lite frøken og kaffekoppen. Hun er så merkelig om dagen, det foregår en masse i denne lille pelsdotten. Hun veksler mellom en reflektert ung dame og en komplett idiot. Det er vel bare sånn det skal være med fjortis i hus. Stort sett er hun bare helt herlig og en liten hjerteknuser. Var en tur hos veterinær i dag for å få sjekket et lite utslett i buken og få rabies vaksinen. Alt gikk greit og hun er frisk og fin liten dame sa vet.  Skal bare følge med på utslette for det er trolig bare det at hun slikker litt mye der … så nå er det lurt å slutte Kensi eller så kommer skjermen frem … det blir bare ugreit tror jeg, så la oss droppe det … hi hi hi … 

 

 

 

Nyheter til besvær

Ble sittende å høre på en diskusjon angående bilparken vår. Vi skal i 2025 være “utslippsfri” eller nybilsalget skal være så kalt utslippsfri er målet. Fint, det høres veldig bra ut. Nå gjelder det selvfølgelig alle som skal skaffe seg ny bil … bortsett fra en og annen statlig “avdeling”. Jeg har trygdebil og den fikk jeg 2016. Billa mi har trillet 225 000 km og begynner å bli litt sliten. Det harker litt her og der og hun er både inkontinent, sliten i knær og hofter … og lider nok litt av me på en måte. Vil helst stå i garasjen og ha det mørkt og varmt. Stakars lille snupp … hun er nå trofast … Vel, jeg har som du sikkert forstår tenkt på at jeg må starte prosessen med å søke om ny bil. Det begynner med at jeg skal sende søknad selv, må ha skriv fra blant annet lege og ergoterapeut. Den første, lege får jeg om … en stund eller kanskje femten stunder for jeg har flyttet og må få ny fastlege. Ergoterapeut har jeg fått beskjed om at jeg kanskje får om tidligst 3 mnd. Tålmodighet er en dyd. Om det stopper med det? Trodde du det? Å nei, når søknaden først er klar til å sendes er saksbehandlingstiden ca 8 mnd, da kan jeg … dersom jeg får innvilget bil time til utprøving. Ok, så blir kjøretøyet bestilt og pr i dag er det kun fossilt brennstoff som er prisforhandlet i NAV systemet. Leveringstid på bil … tja … 6 -12 mnd … SÅ skal den bygges om og jeg kan kanskje få bil … før jeg mister førerkortet pga av alder. Halleluja. Det som er betenkelig er at jeg altså må ta i mot bil med fossilt drivstoff, det er gjort unntak for staten og deres bilpolitikk å bidra til miljøet. Som om jeg nå ønsker å bidra kan jeg bare la det være å få bilen gjennom NAV … bare kjøpe bil selv.

 

Jeg følger en kar på insta som legger ut dikt og tanker rundt livet, og noen ganger treffe de så veldig. Jeg kommer helt sikkert til å legge ut mer fra denne pennen og håper de kan være til glede for deg. Kjenner at dette er noe jeg ønsker for alle og enhver, for alle kan vi gjøre feil, trå feil, gå mot bedre viten eller så er det bare uvitenhet … da trenger jeg forståelse og en “trygg havn” å ankre i når stormen står på. 

 

 

Ha en fredelig kveld og god natt ❤️

En menneskerett?

Kommer tilbake til overskriften straks. Først 👉🏻 I helga har vi besøkt ei søt lita snuppe. Rasen heter Scipperke  eller Scheperke og er verdens minste gjeterhund. Det er Belgias eldste hunderase og ble omtalt allerede i år 1500. Det er en liten spretten og utholdende hund som ble brukt til å kontrollere rotte forekomsten på bryggeriene. En riktig så spennende hunderase som bør vurderes om du ønsker deg en liten og aktiv hund. De to labbetussene fant virkelig tonen og det var gøy å se Kensi leke uten å kjefte. Moro 🐾🐾 Her finner du mer om rasen.

 

 

Så … menneskerett.

Jeg kjenner i skrivende stund at det er et “litt” ømt tema, og jeg håper jeg behandler det med respekt. Det er allment kjent at jeg har en sønn, og alt jeg trenger i guttungen som jeg er rasende stolt av. Om jeg skulle ønske meg flere? tja … det ble nå slik, både fordi jeg selv hadde mer en nok med en liten pjokk, samtidig som helsa mi var ustabil. Jeg er også, på en måte glad for at det ble med en når jeg ser hvor mye jeg har fått gjøre sammen med han. Det har holdt kjærlighetskoppen min i “vater”.  Jeg har ofte tenkt på det med barnløshet, og har flere bekjente som enter er forblitt barnløs, hatt hjelp som prøverør eller adopsjon. Jeg kan umulig forestille meg hva et savn etter barn kan være ettersom jeg har en. Jeg har snakket med flere som er barnløs enten fordi de har valgt det, eller det bare har blitt sånn og forstår at dette er vanskelig. Å forbi barnløs, selv om det høyst sannsynlig er mulig å få barn eller forholdene er feil, kan være like vanskelig som om det er fysikken som lager vansker. Hvordan er planen for fermtiden … litt sånn alene. Jo, jeg fikk et ganske godt bilde av det for noen år siden. Det var på 30 års dagen til min sønn, vi var ute i båten hans. Spiste litt god mat, kaffe, bading en liten stund før vi skulle dra mot land spør han meg: “du mamma, gjør det noe om du ikke blir bestemor?” Jeg kjente en glede og en stolthet boble i meg. Skal jeg juble og kanskje skuffe han … for det kan skje. Syns du det er feil at jeg lar være å ha familie? Så langt fra, det er helt sikkert noe du har tenkt over og vurdert både frem og tilbake. Han fortsatte “… for jeg må klare å ta vare på meg selv først”. Jeg har tenkt mye på denne stunden og er minst like stolt av hans refleksjoner om dette med sette barn til verden, som overrasket. Det er langt fra en menneskerett å få barn. På en måte er det en litt egoistisk handling for det er jeg som mamma og du som pappa som ønsker dette barnet. Og i vår tid ser det ut til at planene med familie og barn er relativt kortsiktig og husk dette er mine refleksjoner slik jeg ser det. Så er det noen som velger å ta utdanning, få seg jobb, etablerer seg og plutselig er tiden gått litt fort. Er det nå så dumt å være egoist og kjenne på hva du vil? som jeg sa til pjokken, dette er noe bare du kan avgjøre. Det jeg kan gjøre er å støtte deg i det du bestemmer for deg.

 

 

 

 

Gjennom frivillig arbeid (i Home-Start Familiekontakten Kristiansand og Barnas Stasjon Kristiansand) og i jobbsammenheng har jeg møtt familier i sårbare situasjoner. Jeg har fått lov å bidra i arbeidet med å få struktur og orden i hverdagen. Om alt lykkes har jeg ingen garanti for, noe som jeg av og til kjenner er vanskelig. I mitt hode har ingen barn kommet til verden uten at det er gjort valg. Når disse valgene er tatt, tenker jeg også at vi må strekke oss litt lenger en langt for at det skal bli riktig for barna. Jeg har ofte tenkt på familiene jeg har fått lov å være en del av, som “litt mine” fine. Erfaringen med å jobbe som frivillig er at alle vet at jeg er ulønnet og at jeg gjør dette fordi jeg har lyst. Med mange varierte erfaringer fra eget liv som ung uerfaren, kjæreste, singel, venninne, kronisk syk, mamma, arbeidstaker, kollega, coach, frivillig er det trygt og godt å få lov å bidra når andre tenger en skulder eller hånd å holde i. Jeg kan aldri gjøre noe for andre, jeg kan bare være en støtte slik at de finner sine løsninger på problemene. Det er når livet kommer litt i veien  at behovet for et vennlig ansikt er størst. Så litt tilbake til spørsmålet; er det en menneskerett å få barn? tja … kan jeg finne svaret med to steker under … neppe. Det jeg vet er at vi gjør valg som i øyeblikket er rett for oss og uansett må vi stå for valget på en eller annen måte. Det finnes hjelp og styrken i å be om hjelp,  det er å slippe å stå alene i problemene.

Søndag kveld er straks natt til mandag 🕊

God natt og sov godt ❤️

 

TA DEN HER 👊🏼 NAV

Mamma, du … nå må du hjelpe meg. Fikk en mld som jeg trenger litt hjelp med. Har sendt den på Messenger til deg, får du lest den? Ja … eh skal vi se … dette er kanskje tull … ååååå … ja … DU HAR BESTÅTT FØRERPRØVE I DAG … ? Å du din jævla pøbel 🤣 Gratulerer pjokken, nå har du endelig fått fullført utdannelsen din. For mer en 10 år siden sa du i et møte med nav at du ville kjøre lastebil, og fikk et snøft fra folket på andre siden av bordet. Det er for dyrt, utprøvinger, testing og jobbsøk … møter, avslag. Du har holdt ut opp til flere saksbehandlere på nav, fått vedtak og avslag om hverandre de siste 10 årene. Du har flere ganger hatt lyst å gi opp, ombestemt deg og stått hele løpet ut. Jeg er bare så sykt stolt av deg ❤️ og det er mange med meg. Det er gøy nå arbeidsgiver gir gode tilbakemeldinger og helt fantastisk å bli verdsatt i jobben. GRATULERER gutten min.

 

 

Nå skal jeg for orden skyld si at det har vært et par svært positive nav kontakter innom i prosessen, takk til dere for at dere hadde troen på og støttet guttungen. Det som overrasker meg er at det kan være så stor forskjell på saksbehandlere og tolking av lovverket de forholder seg til. Fra jubel og ja til en knyttneve midt mot i forholdt til akkurat samme problemstilling. Hvordan kan det være mulig å få så forskjellige tilbakemeldinger på samme spørsmål?

Igjen 🙏🏻 Gratulerer så mye kjære Kristian, kjør trygt der ute i den store verden. Tusen takk til alle som har bidratt og hjulpet til slik at Kristian har nådd målet sitt. Posten Bring og avdelingen hans gir uttrykk for sin glede, det er utrolig flott 👏🏻 🌹 TAKK

Er det nå så uvanlig å bestå en førerprøve? Nei … av og til er oddsen mot en, pågangsmotet og kreftene får bryne seg. Da er det ekstra hyggelig når det går bra … og et mammahjertet gleder seg vilt.

 

Ordkløyveri

I min ferd gjennom hvordagen møter jeg av og til på ord. Jeg har ganske lenge forsøkt å unngå å bruke ordet ikke i mine skriverier. Eneste unntak er når jeg skriver direkte sitat om noe som er sakt. For å få det riktig har jeg brukt ordet der og kun der. I tillegg forsøker jeg unngå men. Å bruke men gir meg en forventning av at nå kommer det noe negativt etter.

Så … jeg hadde en litt ubehagelig erfaring etter en innleding jeg hadde i jobbsammenheng.

“Du er utrolig dyktig og formidler på en veldig god måte MEN…” … ja nå kommer det noe som aldri skulle vært sakt eller gjort fra min side … er kjapt min tanke. Ordet men gir nesten bestandig beskjed om at det var feil og kjennes nesten som alt ble feil. Når det da blir fulgt opp av «det er ikke kritikk av det du gjør/sier» MEN jeg ville IKKE gjort det slik.
Hva er det nå jeg sitter igjen med? feil og faktisk alt feil. Dette gjør du bedre en meg … Å NEIDA! Det er et lite øyeblikk jeg er i tvil, og funderte på hva jeg skulle gjøre annerledes. Absolutt ingenting! Det er din oppfattelse av hvordan du vil gjøre dette. Jeg derimot kan kun være meg og bruke meg som ressurs i denne sammenhengen. Så at opplegget “avslørte” poeng du skulle bruke er helt uviktig for meg. Dette problemet oppstår etter at to skal forholde seg til samme oppgave og dele den. Hvordan skal jeg vite hva som er dine poeng … for de er helt ulike mine … så da får du bare ta alt selv da kanskje. Det viser seg at jeg hadde møtt en riktig så travel kverulant i denne hendelsen fikk jeg høre når jeg kom tilbake på jobben. Litt synd på fyren, som er så manisk at det kan komme til å ødelegge hele dagen for han. Nuvel, jeg tasser videre i mitt litt skjeve trav og legger greia bak meg … MEN det irriterte meg en bitteliten smule 🤬

 

Praktisk talt helg

Billetter til campen på Tons of Rock ble langt ut i dag. Det var et salig kaos, og jeg fryktet lenge at det var utsolgt. Som guttungen har jeg lett for å prøve en gang til, det er uaktuelt å gi opp før jeg MÅ … så etter ´ente forsøk kom jeg gjennom og camp er sikret. Halleluja 🥴

 

 

 

Vi har gått oss en tur til byen i dag. Det er så gøy å se hvordan hun fra tur til tur blir flinkere å lystrer mine beskjeder. Vi sliter fortsatt med å møte andre hunder, så her har vi en jobb å gjøre. Av og til blir hun så lykkelig av å møte mennesker at hun ganske enkelt tar av. Må, bare MÅ hilse og det passer mindre bra for noen. Har sånn passe kontroll og øver stadig på å bli bedre.

 

 

 

Det er praktisk talt helg, jeg har kjøpt meg sushi og en pose potetgull … mitt favoritt knas er Bondens med havsalt fra Rema 1000, ja det blir det fredagskvelden sin det.

Å love en lenger tur til i kveld er i overkant optimistisk i et litt trasig vær. Skal se om vi lurer oss rundt huset senere … mellom øktene på TV – Voice fra 20-21 og pause til 21.45, jepp da er det tid til en snartur 🐾

Ha en fredelig og god kveld ❤️

… vi hørs …

 

JAAAAADDDDAAAAA 🤘🏼

 

Tre ting … 

  1. Mamman min har bursdag i dag  ☕️ 🎂 Gratulerer så mye med dagen godeste du 🎊
  2. Tons of rock oppsettet er komplett. Det blir en dag ekstra, i år starter festivalen på onsdag med blant annet Guns N´Roses og SKID ROW. Torsdag er det Volbeat og Nightwish, fredag følger opp Ghost og Pantera og til slutt finalen på lørdag med Iggy Pop, In Flames og Kvelertak … og mange mange flere. Å fyttikatta som jeg gleder meg til det her. Nå er det bare å sørge for billetter til campen og kanskje en ekstra dag … det er for dumt å miste onsdagen når turen går sørover uansett … må tenke litt på den der … ferdig tenkt, skal prøve å få en ekstra dag ja 🤘🏼
  3. Asså. Jeg blir både overrasket og en tanke betenkt når jeg hører at folk blir irritert over at prisen øker på forelegg eller bøter ved trafikkforseelser. Ja, det blir dyrere og kanskje er det blitt fryktelig dyrt også. MEN, det er en helt klart mulig å unngå disse innbetalingene. Dersom du holder deg på rett side av lover og regler, så slipper du bli stoppet og få en sånn innbetalings lapp. Så når jeg er litt uheldig og kjører litt over grensa, svir denne tabben veldig. Ja, det gjør det, og kjennes sikkert veldig urettferdig, det skjønner jeg … men dersom det kan ha en preventiv effekt er det nå helt greit tenker jeg. Det økte fra 87 drepte i 2021 til 118 trafikkdrepte i fjor og da kommer alle hardt skadde i tillegg. Dette er uakseptabelt og er noe vi må jobbe med å få ned igjen.

 

Fikk oss en deilig tur på kl 10 toppen i dag også. Godt å strekke på beina og kose seg i sneen. Hun vaser rundt, finner et spor å følge og koser seg max. Er god på innkalling når vi møter andre mennesker og kommer  … litt etterhvert, men kommer. I grunnen en ganske flink valp på 5 mnd. 

I dag var siste dag på valpe kurset og vi hadde finalen med tur i byen. Det starter veldig bra, så begynner vi å gå … joda, vi får det til å funke. Så ca halvveis var damen dritt lei. Nå kunne det være nok med både beskjeder fra mor og godbiter. Hun gav så fullstendig FA🤬.. og labbet i vei uten å bry seg veldig om meg. En lite pause, sitte er k j e d e l i g  og hun maste veldig. Neste strekket gikk veldig bra igjen … en stund 🥴 Det er begrenset hvor mye jeg skal forvente av lille frøken fryd. Alt i alt 🤔 superfornøy med oppgavene i dag.

 

Da tar jeg kvelden og sier god natt ❤️ 

… vi hørs … 

 

“Booktoker” 📚 fineste Rikke Neverdal.

GRATULERER RIKKE For ei herlig dame … joda Rikke😉, i en alder av 23 er du blitt nydelig dame. Et kjent fjes på TV apparatet mitt, Rikke Neverdal … dattera til venninna mi på Hadeland … Etter hva jeg forstår er Rikke en av de første og den største i bokanmelder samfunnet på TikTok som deler meninger om bøker, en digitalt bokklubb. Hun fant en bokomtale på TikTok og fikk ideen til en “klubb” som kunne dele sine meninger og kanskje inspirere andre til å lese. Her sier du din mening om boka både på godt og vondt. Rikke forteller at mammaen hennes   er den store inspirasjon til bok gleden hennes. Jeg er stolt av å kunne si at denne unge damen og henne mamma er bekjente. Selv er jeg periode bruker av bøker, både papirform og lyd bok. Kjenner igjen gleden av å lese bok, og hvor utrolig fritt en bok kan tolkes. Å les gir muligheten til å bidra i fortellingen,  lage sitt eget bilde av hendelsen, få tanker og meninger uten innblanding fra andre, se ting i fugleperspektiv, være en del av og leve seg inn i et “annet liv”. Jo, nå skal jeg finne frem boka mi igjen. Du får høre litt mer fra min perm til perm opplevelse om en stund.

Tusen takk Rikke for ditt engasjement og jobb du gjør for at lesing og boka skal få liv igjen.  

Du finner Rikke på TikTok under navnet @Norwegian_bookshelf.

 

UNILABS! kan jeg stole på at mine bilder er korrekt vurdert? Kjenner jeg blir sint, fortvilet og litt bekymret. Jeg var på MR røntgen før jul, fikk tilbakemelding om at alt er ok, og stoler selvfølgelig på det. Så hører jeg i dag et “noen” bilder er sendt ut av landet og vurdert av mennesker som aldri har vært i nærheten av å kunne norsk. Da blir jeg litt forbanna også, irritert er bare fornavnet. Nå er det MITT liv det er snakk om, og når jeg går til doktormannen forventer jeg at jeg blir tatt på alvor. Gebyret jeg må betale tilsier at jeg har KRAV på et svar jeg kan stole på. Har jeg fått det tro?

 

BILLA MI (caravelle bilen min) Fikk som tidligere nevnt en veldig godt ombygd bil tilbake før helga. Så i dag føyk hun inn på versted. Ingenting galt  … eller jo men det får bli en annen skål. Hun skal nå få litt “body work” Har en skade under skyvedøra og nå skal den repareres. Leverte bilen på verksted i går kveld og håper å se henne igjen om relativt kort tid. Har forsøkt å få meg leiebil … men det er “tomt” for leiebiler i Tromsø denne uka. Finer ingen ledig bil på noen av utleierne. Så, jeg ringet forsikringsselskapet for å høre om jeg kan få dekket det dersom jeg får “leid” hos private. Joda, null problem, jeg får dekt kr 250 pr dag som kompensasjon. OK, nå ble det litt krasj i den økonomiske hjernen min … det koster vesentlig mye mer å leie bil en dag hos firmaene … ja, nei … jeg gjør ingenting med det, men ble bare litt overrasket over den store forskjellen. Jeg bor ca 3 km fra der skolebilen står parkert og Kensi syns det er helt greit å gå den turen før jobb … eller før hun skal være hjemme alene en stund. Når det er så knallfint vær og føre som i dag, er det null problem.

 

 

Ha en riktig fin mandagskveld 🕊 og god natt ❤️ 

og du … Drøm ditt liv, lev drømmen 

… vi hørs … 

 

Hei du, jeg er bare en snartur innom 💐

Kjøp her og kjøp der. Det er Æ, låste priser og mange andre geniale måter å få oss kunder å handle «på rett sted». Det er flott og jeg er helt enig at prisene skal ned, mye ned. Jeg ser på meg selv som ganske økonomisk, handler på en fornuftig måte og velger om jeg kan det billigste. Nå er jeg litt opptatt av er lokal mat. Både fordi det ofte er god kvalitet på maten, og jeg støtter opp om det lokale. Det er ofte dyrere, men jeg forsøker å finne tilbud og gode priser. Jeg vet at når jeg kommer til kassa, ser jeg jo at det er dyrere. Jeg tenker ofte på om jeg skal går for billig, og sikkert hatt et veldig godt måltid … eller skal jeg ganske enkelt «spandere» på meg selv. Det sies at det er like godt … det er jeg av og til uenig i, jeg mener det er forskjell på smaken og den er merkbar på enkelte varer.Det kan være et lite dilemma det der …

Jeg er god på å bruke alt, så mitt mat svinn er ganske lite. 

 

TUREN… 

i dag ble den kjente og vel brukte turen som Kensi får minst en gang om dagen. Eller … vi tok av stien vår og labbet inn i skauen. Hun storkoser seg når hun får søke rundt om i terrenget, og jeg tror jeg må ta tak i søk for denne ivrige lille damen. Tror hun vil sette pris på mer aktivitet som krever hode-jobbing av henne. Været har vært strålende i dag, på tross av meldingen som var for dagen. Sol, neste skyfri himmel og når vinden utebli er 0 grader helt strålende. I disse dager merkes det enorm forskjell på min lille tur venninne fra dag til dag. Fjortis og helt umulig det ene øyeblikket og en reflektert og klok tenker i neste øyeblikk. Ja det er helt klart mulig å bli litt sprø av henne 🥴 Turen i dag var litt sånn godt/vondt etter den deilige dagen vi hadde i går. Vi kommer oss ut, og på tur … skulle bare ønske jeg var litt bedre form. Det er nedtur å måtte ta sånne korte runder når været og føret er perfekt for utflukt … MEN vi kommer oss nå ut dag og hund har det strålene når hun kan stekke på beina. Så tar vi en lenger tur i morgen formiddag om været vil … og om være forsøker å sette en stopper kan det være at jeg har gode sko og klær … og bare går en tur 💪🏻

Gleder meg til Hver gang vi møtes i kveld, litt god mat og zappe på Tv er innafor i dag. 

Ha en fredlig lørdag kveld ❤️

… vi hørs … 

NÅ! Trenger jeg å være IRRITERT! … og fortelle om en deilig tur


Ok, blogg og skriverier. Jeg vet med sikkerhet at personer som ønsker eksponering kan … og vil bruke uortodokse metoder … og midler. Hørte på radioen i dag at en høyt profilert og svært kjent blogger har fått tyn for sitt innlegg. Jeg er helt enig med de som kritiserer den type innlegg. Det høres ut som dette skal forstille «dop» og det er den allmenne forståelse av det de tror er på bilde. Og spør du meg var det sikkert meningen at det skulle være «spennende» MEN nå «den andre» personen på en måte skal hemmeligholdes …tror jeg de sa på radioen, faller det i staver for meg. Blogg=eksponering … så om du MÅ hemmeligholdes … hva i heite skal du da på fremsiden og med det største bildet da? Nå skal jeg skynde meg å si at jeg har svært lite grunnlag for å mene noe som helt ettersom både bildet og bloggen til vedkommende er et urørt kapittel fra min side. MEN mene er nå mitt valg allikevel. OG, når det er sakt forsøker jeg etter beste evne å få samtykke fra mine «deltakere» bilder og min omtale. Jada, er på konserter og andre tilstelninger, men kan fort sladde eller la være å bruke bilde dersom jeg ser at det blir for eksponerende.


TUR – endelig.

Det deilige været vi har i Tromsø i dag bad pent om tur. Og tur ble det.

Nattmålstoppen, er en topp som på folkemunne blir kalt kl 10,  hvorfor … ja si det du?
Det er en helt overkommelig topp. For å komme dit må du kjøre til Eidkjosen, ta av mot Sommarøy og fortsette ca 1 km. Det er laget parkering langs veien som er grei å finne, men det mangler skilt både for parkering og starten på turen. Når det er sakt er det enkelt å finne for det er mange som går denne turen, som er veldig fin når barna skal ut på tur. Stien er lett å finne både vinter og sommer, den er gått tråkket. Stien bukter seg opp over og selve turen er 2 km lang med en stigning på ca 180 meter. Når du når toppen få du en fantastisk utsikt både ut Ersfjord og mot Tromsøya. Dette er hva en kompis kaller en “godt betalt tur” 👏🏻 Litt strev, som resulterer i en fantastisk utsikt … også for meg som er litt dårlig med motbakker.



Nå er det tv sin tur før jeg tar kvelden, og vil været blir det en tur i morgen og … så følg med 🐾🥾

Ha en fredelig fredag kveld og god natt ❤️

… vi hørs … 

 

 

Problem: skilt og trafikklærer 😤

Jeg vet at midlertidig farts regulering, skal være nettopp det. Midlertidig! så er det store spørsmålet .. hvor lenge er midlertidig? På Kvaløyveien, like nedenfor der jeg bor har det vært byggearbeid en stund og derfor midlertidig fart.Her snakker vi et halvt år og det er en god måned siden bygge trafikken stanset.  Farten er satt ned fra 60 til 30 … og den står til Dovre faller tror jeg. Jeg har ingen problem med å overholde fartsgrenser og vet at de er der av en grunn. Nå er mesteparten av byggearbeidet ferdig i området der midlertidig fartsgrense er satt opp … skiltene er fortsatt der. Det blir vanskelig for en stakkars trafikklærer å forklare for den våkne eleven som spør hvorfor det er senket fartsgrense her. Kan det være at sånne “feil skiltinger” er med på å redusere respekten for skilt? Kan det være at noe har “glemt” skiltene og ingen gjør noe med det?

I går var jeg på første Trafikant i mørke demonstrasjon med jobben. Spennende så se hvordan de kjører denne. Syns kanskje vi hadde verdens beste demonstrasjon på Nordlys tr. senter så her er kravene høye 😆 Når det er sakt, så er det en opplæringsplan som skal følges, de helt store overraskelsene uteblir får jeg håpe. Etter endt leksjon var konklusjonen at joda, læreplan fulgt, litt annerledes oppsett … selvfølgelig 😉 og vel blåst.

I dag blir det en litt spennende dag, jeg skal avlevere et stk førerkort kandidat til førerprøve i dag. Jeg har kjørt med elvene helt mot slutten, så opplæringen var i utgangspunktet avlyttet … men vi har jobbet med å heve nivået et hakk. Nå gjenstår det å se om jobben eleven har gjort i timene våre gir gode resultater. Det som er litt ukontrollerbart er nerver, der her jeg liten påvirkningsmulighet. Det går nok helst veldig bra tenker jeg 😋

Yr har lovet veldig godt vær i dag og det betyr tur. Ettersom det er fredag, og sikkert et tonn turgåere med hund på stiene rundt om blir det en kjøretur ut av byen. Så fikk jeg tilbake Billa mi i går, å fy søren for en fantastisk jobb de har gjort med ombygging. Er strålene fornøyd og tenker at nå har jeg bil en god stund til … om hun vil være med da … lekker litt her og der så det skal spørs. Fyller kjølevæske, later som ingenting og gasser på 🤣

 

Ha en riktig fin dag der du er så

… hørs vi …

 

En vidunderlig dag med “nåko attåt”

 

Det har vært en helt fantastisk dag i dag. Våknet tidlig, uten lyden av regn. Herlig og en særdeles god start. Kroppern er litt ute av kurs etter en “vond” helg. Ingen fare, det er ca helt normalt og jeg vet det går over. Allikevel er det grunn til å starte “litt sakte” og bli ening med beina om at det er frem vi skal gå. Joda, det virker. En kopp te i sofakroken og på med klærne. Min lille lykkepille har forstått at når jeg finner frem stillongs og turbukse er det klart for noe gøy, men å ta på selen er langt fra gøy. Hun ser nesten ut som om jeg skal banke henne … stakar. Og når selen er på legger hun seg pent ned på dørmatta og venter til jeg er klar. Hun er helt stille og følger bare med på det jeg gjør. Det er helt fantastisk at hun er så rolig og jeg slipper mas og kas før vi går. Perfekt hund … ja i alle fall til vi kommer ut døra … da er oppdragelsen lagt igjen inne … weeeeeeee er på tur 😆 og da er det full fart.

 

 

Apropos full fart. Var på trening i med henne i går. Agility på programmet. Moro, skulle bare ønske jeg var litt lettere til beins. Kanskje vi skal se litt mer på den øvelsen der. Nå har jeg bestemt meg for at jeg skal gå kurs i lydighet med henne. Hun er stort sett grei på tur, men av og til “klikker hun i vinkel” og skal helt renne over møtene hunder. Ser guffent ut og jeg liker det dårlig. Denne litt aggressive oppførselen må bort, og jeg er litt tom for ideer om hvordan.

 

Har hatt en koselig dag på jobben i dag, og kjent at det var helt greit med solbriller 🕶 lenge siden sist, så jeg måtte lete litt for å finne de. Må bare nyte disse dagene for det ser ut til å vare ca … i dag. Det deilige været vi har hatt i dag har medført at det er blitt skrekkelig glatt noen steder. Det har smeltet på grunn av varmere vær, sludd og sne har så lagt seg over, så renger det og fryser på … og plutselig er sol og varmegrader … må jo bli litt frustrert over det her … det er lov vel? Brodder er et utmerket verktøy på tur. Det går litt av og på, og det er nå helt i orden. Har null behov for å besøke doktor mannen. Helse først, så får turen bare være så strevsom som den må. Brodder ja. Hørte for en tid tilbake på radioen at brodder er litt ut hos unge mennesker. Det er for rart å tasse rundt med brodder, lite kult. Så knekte bein og armer er liksom kult det da? ja ja, skal la være å påta meg oppgaven med å forstå det.

 

 

Jeg har fortalt litt om det å leve med MS … min MS og hvordan jeg kan få dagen til å fungere på en måte. Det jeg ofte har undret meg litt på er hvordan det er å stå på sidelinjen å registrerer dette som skjer med meg. Fra å “sprette” rundt og være høyt og lavt til å gjøre absolutt ingenting. Når jeg bare sitter stille og beveger meg minst mulig, og kanskje er litt mindre munter, ja kan sikkert oppleves som grinete. Det er det i disse periodene jeg forsøker å “være litt for meg selv” og unngår de store planer. Men hvordan oppleves jeg da … har vel egentlig aldri fått noen tilbakemelding på det, så da går det vel bra det da. Håper nå at jeg får beskjed om jeg blir for ufyselig … jeg kan første gjøre noe når jeg vet … 

 

 

I kveld skal det blir bra med nordlys og jeg har en liten plan om å se litt ut over kvelden om skydekket kan tenke seg å sprekke opp. Hadde vært gøy å se, og kanskje få noen bilder igjen 🤞🏼

Ha en strålene onsdag kveld ❤️

… vi hørs …