Gode sko på nye veier 🥾🐾

MANDAG

… eller det er i grunnen gamle tomter. Jeg er født i Tromsø, men flyttet fra byen så tidlig at jeg kun husker å ha vært på besøk her. Har mesteparten av mor og fars slekta i Troms og omegn, og jeg tror det skal bli godt å være litt nærmere. Ny jobb med oppstart på torsdag, skal på div kurs med “bølla” min, for nå skal vi får orden både på hund og mennesket … om det er mulig. Er lite bekymret for hunden … noe helt annet er dette mennesket som skal ledsage henne 😲

En litt sånn dag. Tidlig oppe, ut med hund … en riktig så trivelig tur, hjem til frokost, og sjekke e-post. Et par reklame poster, Naf har sendt tilbud som jeg glatt slettet, garnius gikk samme vei og lønnsslippen fra Nordlys … den siste, den fikk bli en stund til. Blir spennende å se hva som skjer på den nye jobben, og hvor fort jeg kommer i gang der. Det blir en helt annen hverdag med bil i byen, og jeg ser frem til det. Skal starte med manuell bil så får vi se hva som skjer etterhvert. I første omgang er det jobb frem mot sommeren så få vi se hva grunnlaget sier og om det blir lengre. Gleder meg til å komme i gang … hvor? Tromsø Trafikkskolesenter as; http://tsenter.no

… MEN … mandag skulle være siste innspurt på “pakke ut” oppgaven min. Syns jeg har vært ekstremt strukturert og effektiv denne gangen. Ta med eske opp, pakke ut og sette på plass. Må bare innrømme at det er ganske lurt å planlegge litt og følge planen … tenk at jeg skulle finne ut av det … bedre sent en aldri har jeg hørt 😇😂

Kensi har forstått at mennesket hennes flakser frem og tilbake gjennom utgangsdøra, så  har hun resignert litt og blir litt mindre glad for hver gang jeg kommer “hjem” 🥴 På formiddagen tok jeg meg en liten matpause og kikket ut vinduet … kjente jeg er svær glad for garasje og null interesse for snøfreser og snøskuffe … det sner litt sånn “sakte”. Det blir en vegg der ute med svært dårlig sikt, så lang kjøretur er også et uaktuelt tema i dag.

Jeg er litt fascinert av “dårlig-sikt-vær”. Har du tenkt på hvor mange muligheter som ligger der ute, litt gjemt i “tåka”? Mange ser det gråe, triste dårlige været, og joda jeg ser den. Det jeg vet er at bak “veggen” er det alltid en mulighet. Muligheter er det som driver meg fremover, finne gode løsninger på det som for meg oppleves som problemer. Ja, for av og til kommer livet i veien og det oppleves som problem. Bli litt lei av at alt skal være “utfordringer” og på en måte forenkles til “ikke-no”. Det er lov å ha det vanskelig og ha et problem, for meg blir det å finne grunnen til og hva kan jeg gjøre med det. Om det er vanskelig å løse, og forblir et problem er det også helt greit. Da er det bare å minimere på best mulig måte og lære seg å leve med. Tror jeg har tatt opp dette tremaet en haug ganger og kjenner at det er nødvendig for meg å minne meg på at jeg har lov å “feile” og komme tilbake. Så skal jeg innrømme at det ble litt igjen av utpakking … godt å ha litt å gjøre i morgen også … arbeidsfordeling er jeg god på 🙏🏻

TIRSDAG

Jeg fant ut at det var på tide med en “hviledag” og derfor endte tirsdag med at jeg har gjort alt annet en å bli ferdig med utpakkingen. Det blir i morgen … tror jeg.

I kveld skal vi på valpekurs i Tromsdalen. Det blir godt å få litt hjelp med noe situasjoner jeg kjenner at jeg duger dårlig på. Jeg må få noe redskap for å lede henne til å bli en god venn som hører litt oftere når hun får beskjeder. Hun er ekstremt lærevillig og blir av og til overivrig. Hvordan skal jeg takle det? og hvordan skal jeg vise henne “rett” vei gjennom livet. Blir storkos å jobbe med henne.

FF … fast forward -> vi har vært på valpekurs, å fikk mye skryt. Jobben som er gjort frem til nå er bra og det er bare å fortsette med mer av denne treningen. Det vi helt klart kan bli bedre på er møte med andre, både det å se andre og passere hunder. Jeg var helt sikker på at “bølla” var utslitt og trøtt etter denne økta …. men neida … vel hjemme, etter kveldsmaten tok hun fullstendig av. Som overtrøtte unger når det blir riktig så ufyselige og nekter å høre. Men i jøsses for ei herlig lite snuppe … blir nok trøtt etterhvert 🥴🙏🏻

Nå skal beina høyt og pulsen ned … en riktig fin dag er blitt kveld 🕊

God natt fra Tromsø ❤️

… vi hørs …

Takknemlig for 2 herlige år på Nordlys Trafikkenter as.

SISTE FREDAG I JANUAR.

Tidlig opp, rydde sammen alt som skal på gjenvinningen, pakke resten og gjøre klart for avreise. Jeg har lært meg et nytt ord … å huff som det treffer … hva betyr det? … 🤭

Prokrastinering er en ufornuftig eller «irrasjonell» form for utsettelse. Prokrastinering kan angå planlegging og beslutninger, handlinger, og/eller det å bli ferdig som planlagt. (hentet på nett)

Å joda, jeg blir stort sett ferdig med det jeg skal … om så bare akkurat i tide 🥴 og jeg er ganske god på å planlegg og vite hva jeg skal gjøre … det er bare det at jeg av og til … nei alt for ofte “glemmer” å sett oppstart av oppgavene. Så blir det altså utsatt “litt” for lenge og det blir travelt”. MÅ bare gjøre noe med den greia der … en annen dag. Har hørt at det som kan utsettes til i morgen kan også utsetter til i overmorgen.

Etter planlagte oppgaver var det lunsj på Nordlys Trafikksenter, levere nøkler og tasse ned trappa. Rart og helt greit. Ingen sure miner, alt er avsluttet på en god og riktig måte. Da er det liksom greit å gå videre. Jeg har hatt en herlig tid i denne jobben med disse folka, og vil helt klart komme til å savne det meste.

TAKK FOR MEG 🚗

Nå er tiden kommet for å gå et skritt videre og det blir i Tromsø. Snakket med ny arbeidsgiver i dag og vi skal møtes til uka. Spennende å se hvor dette fører hen.

En annen grunn til den gode avslutningen er de fine dagene jeg har fått dele med herlig jenter. Vi har vært på tur, opplevd og laget gode minner til minneboka, spist god mat og hatt gode samtaler.

 

MANDAG KVELD

Så er jeg kommet til Tromsø. Pakke ned og vasking er historie, nå er det pakke ut igjen. Sånne flytting er i grunnen ganske nyttig av og til … jeg må altså få lov å anbefale litt lenger intervall en 2 år … eller mulig det er lurt for nå var det ganske mye letter å samle trådene å få de i esker. Denne gangen var jeg faktisk så strukturert at jeg klarer å få samlet i esker som “skal pakkes ut” og “skal lagers”, jammen ble det et par esker med lever på miabutikker og litt kast. Strålende fornøyd med innsatser min denne gangen. Nå MÅ det blir Tromsø leeeeeeenge, det er tungt å flytte. Takk og lov for at jeg har fri i dag og morgen, så kan jeg pakke ut litt sakte og enda ha tid til “slappe” av.

Kensi har fått seg et par gode og interessante turer i dag. Først ut å leke litt med nabohunden, en husky som elsker valper. Litt senere i dag tok vi turen ned til byen. Vi har jo gått litt i Alta sentrum, som har gått helt greit. Tenkte at det er på tide med litt mer utfordrende miljø slik at hun kan bli vant med det også. Du skulle bare vist hvor mye det er forholde seg til i en by … folk … massssse flok, kråker, måker og andre hunder … og et TROLL … asså, kan du tenke det å sette et troll midt gata … “ække det fali de?” På tur med lille frøken fryd er alltid full av overraskelser.

 

 

Dagen lille innlegg tar slutt akkurat nå … må ta de siste eskene 🥴

… vi hørs …

 

 

 

❄️Jakten på et hotell, nordlyset, sølvsmie og deilig lokal mat

TIRSDAG

Det er et utall bilder av det magiske nordlyset i alle media og Alta er (selvutnevnt tror jeg) Nordlysbyen over alle Nordlysbyer. Denne uka skulle jeg få vise frem alt vi har av …blant annet nordlys, til langveisfarende. Jeg vært på et utall turer med en dame fra Kristiansand når jeg bodde der, så har hun sett bilder fra Alta og omegn av både tur, natur og selvfølgelig nordlys. Denne uke kom hun og hennes mor komme til byen. Jeg har gjort avtale med dem om å bidra litt med kjøring for å komme rundt. Siden mine arbeidsdager er veldig korte nå, passet det helt greit. Jeg syns det er utrolig gøy å vise frem det vi har av severdigheter her hos oss. Det viktige er selvfølgelig å få et lite glimt av nordlys, så hadde vi bestemt oss for at ishotellet på Sorrisniva måtte besøkes og en tur til Kautokeino for å besøke Jhuls sølvsmie.

De landet på tirsdag og etter at de hadde fått innkvartert seg på hotellet var “jakten” i gang. Nordlysvaslet sa at det skulle være ganske stor aktivitet … ja dersom himmelen var klar. Det var den veldig langt fra, men vi prøvde og holdt ut til ganske sent på kvelden. Saken var klar, nordlysjakten var i gang og neste mulighet var onsdag kveld.

 

ONSDAG

Onsdag etter jeg hadde gjort unna to førerprøver, møtte vi en annen venninne av meg, Mitsy og tok turen i Sorrisniva ishotell. Det er om mulig enda mer magisk en i fjor. Temaet for hotellet i år var Afrika, og en hyllest til Tor Kjetil Wisløff som har gitt alt og tatt ansvar som leder av Sorrisniva og ishotell. Jeg er litt usikker på hvorfor temaet er tilegnet Tor Kjetil … og det er nå litt uvesentlig, men ekstremt vakkert er det blitt.

Hotellet har 5 suiter, 21 dobbeltrom, lekerom til barn, bar og et nydelig kirkerom. Det er utsmykket med is skulpturer i ankomsthallen og suitene har forskjellige utsmykkinger. Det tar 5 uker å bygge og har en millionkostnad for å settes i stand. Har du lyst å lære mer om hotellet kan du finne det på nett siden til hotellet.

https://www.sorrisniva.no/no-hotels/igloo-hotell

Tar du turen nordover til Alta området, er det nesten obligatorisk å ta turen til hotellet.

 

 

Etter litt mat møttes vi igjen og tok turen til Sarves, et sted der et utall nordlys bilder blir tatt. Vi sjekket nordlysvarsel og for å være ærlig håpet jeg det ville bli litt bedre en hva det så ut til å bli på varslet. I tillegg var det i overkant mye skyer, snøvær og veldig så trasig vind. Så brått stilnet vinden, skydekket ble nesten helt borte og stjernene tindret på himmelen. SÅ … et svakt lite glimt, og der litt mer og brått var det et eldorado av farger som beveget seg i store herlige bølger over himmelen. Jentene sørfra var storfornøyd med det spektakulære synet. Endelig var Aurora ute å danset for oss. De lurte litt på hvordan jeg opplever dette, og siden jeg er så vant med det er det vel litt “kjedelig” for meg. Det er så langt fra kjedelig å jakte på og møte Aurora Borealis og jeg får puls hver gang det er aktivitet på himmelen. Jeg bruker å spøke litt med at nordlys er noe av det mest trafikkfarlige jeg vet om  … sitter å speider og kikker på himmelen når jeg vet det er meldt nordlys.

ONSDAG

I dag ble Mitsy og jeg invitert på frokost på hotellet sammen med jentene, før vi reiste til Kautokeino. Deilig med lang frokost og praten gikk så det fosset, vi ble sittende til klokka var neste 10.30 før vi kom oss av sted.

 

Turen til Kautokeino ble en historie for seg selv. Mitsy har vært litt lei seg for at hun har gått glipp av de nydelige perlemorskyene vi har hatt en god stund nå. Så, for å fornøye damen har ordnet med perlemorskyer så det monnet i dag … 😂 og det endte med at hun tryglet om at nå måtte det ta slutt … fort gjort å fylle minne på tlf på den måten 🥴

Tok en svingom innom kirka, kikket på et lokal gårdstun og til slutt besøkte vi Jhuls sølvsmie. I dag lærte vi noe nytt … eller flere ting. For det første lager de smykker som er så lik gammel samisk tradisjon som mulig. Jeg har alltid ønsket meg en brosje som har det samiske symbolet for sola, og i dag fikk jeg vite at det har aldri vært et smykke de har båret. Ok, den er grei. Neste ska var at alle som vil kan kjøpe og bruke søljene som bæres på de samiske koftene. Jeg har gått i troen at de tilhører en kofte og i og for seg gjøre de det, men kan også bæres av alle om de ønsker det. Igjen er det fordi søljer er mer “nymotens” greier. Hva man lærer på en onsdag 😇

 

Avslutnigen på turen vår tok vi på Sami Siida, og middag. Det er også et sted du må innom å spise på dersom din vei går hitover. Nydelig lokal hjemmelaget mat som du får til en grei pris. Fornøyd med dagens opplevelser, gode og mette tok vi kvelden. I morgen er det hjemreise for de besøkende og jeg har troen på at der mett og fornøyd på alle områder.

Ja da er det god natt fra Alta, sov godt.

… vi hørs …

https://www.youtube.com/watch?v=HaHh4HFBitw

Kabooooom og der er jeg i gang.

Hei og velkommen til mitt lille univers. 

En deilig dag på tur

 

Ut på tur, aldri sur … er et slitt og veldig godt ordtak. Jeg forsøker å komme meg ut på tur så ofte som mulig, det er godt å holde kroppen i gang. Nå er det veldig mye viktigere og hyggelig å komme ut på tur ettersom jeg har en herlig liten dame som trenger mye aktivitet. Min lille venninne ble 5 mnd i går, hun er en Chodsky pes og hører fra tid til annen på navnet sitt -Kensi. Det er en tsjekkisk gjeterhund som er svært anvendelig i mange sammenhenger. Hun har utpreget god nese, finner alt hun bør la ligge og er veldig god på å svelge det før jeg rekker frem. Rasen gjør det bra i rally lydighet, spor- og lavine søk. Mest av alt er hun veldig glad i sne og være ute. Perfekt i mitt hode og jeg gleder meg til hun er klar for lengre turer.

første utstilling

Som nevnt er Kensi fortsatt valp, derfor blir turene litt begrenset en stund til. Jeg er helt sikker på at hun helt klart ville vært med på og mye lengre turer i dag, men det er noe med å la denne skjønne lille kroppen få utvikle seg litt langsomme en hodet hennes tilsier. For hun er klar for alt som har med full fart og ute aktiviteter.

Kensi

Mine innlegg kommer rett fra hjertet, det er mine tanker og ord. Jeg kan utmerket godt være litt påståelig og skulle jeg ta feil … må jeg neste vite det for å kunne gjøre noe med det. Kommentarer og tilbakemeldinger mottas med takk. Jeg er greit dårlig på rettskrivning og alle feil stavelser, setnings oppbygninger, feil komma og tankestrek (med mer) tar jeg ansvar for og kommer antagelig til å gjøre veldig lite med. Jeg lever godt med det og håper jeg du også kan gjøre det.

Så hvor kommer navnet “gode sko” fra. Jo, jeg var på tur og etter en drøy mil, bare et par km fra bilen røyk skoen min. Lykken er å ha lange lisser på skoene, og det ble redningen min for siste delen av turen. På veien til bilen gikk jeg å tenkte på hvor viktig gode sko er i livet. Uansett hva du skal, så vil skotøyet være med på å sette preg på aktiviteten. Jeg kommer sikkert tilbake til dette med sko med ujevne mellomrom, det er nå en gang blitt litt livet mitt.

Opphavet til bloggen GodeSko

Hva kan du forvente av skriveriene mine? Hund, tur, nordlys, midnattsol, fottur, bobil, musikk, festivaler, bittelitt jobb greier, livet som kroniker … ja og sikkert noe jeg har glemt i farten.

Jeg har mange rare meninger om mye rart og det kan helt sikkert oppfattes som både gøy og rart, helt greit … tar ansvar for det, null problem. Jeg bruker så langt jeg klarer, aldri navn eller bilder uten å få lov … så når det er sakt tenker jeg det er klart for mine skriblerier og tanker om livet rundt meg.

 

Ha en god natt og sov godt ❤️

… vi hørs …