Må bare 🥴


Det som tidligere er kommentert, veiarbeid på Tromsø brua, fortsetter som en lang og litt kjedelig kjærlighetshistorie … med alt en sånn skal inneholde.
De har fjernet alt dekke til skjelettet på brua og jobber nå med div reparasjoner … tror jeg. Brua er nattestengt og det er folk som jobber på brua … men jeg ser lite av forandring når jeg kommer på mårran på tur til jobb. Det skjedde mye en liten uke … men så er jeg litt usikker. De gjør sikkert noe viktig … og det hender at oppgaver som blir løst er «usynlig» for deg og meg.

 

 

De har også stengt brua for kjøretøy over 7 tonn. Det vil si at busser må kjøre om tunellen fra øya til fastland, en liten omvei … men det går nå greit. Jeg måtte spørre på «internsiden» til jobben om vi kan kalles «buss i rute» for de har lov å kjøre over brua. Det viste seg at det hjelper med aldri så mange ruter i bussen, vi blir pent avvist og pekt mot omkjøringen … på begge sider 😆

 

 

Herved er sangen omskrevet: 

Bridge over troubled water … er nå 🎤 troubled bridge over water 🎶 Ja sånn blir det 🤪

Det var dagens hjertesukk … 

Ha en knallfin tirsdag ❤️

… vi hørs …

 

Tusen takk for at du kikker innom bloggen min. Liker du deg her og tror andre kan være interessert, setter jeg pris på om du deler 😌 Du finner link til blogginnleggene og film snutter jeg tar på turene her: Facebook og  Instagram

 

Halvfult … eller halvtomt

En helt perfekt dag. Tre full fart dager fra 8 til 20 er helt greit … en gang i blant. Fri i dag og det har blitt en dag med mest mulig ingenting fornuftig. Har sendt søknad til NAV så nå får jeg kanskje ny bil om ca 2 år … kanskje som sakt. 

Kikket litt på «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» det var fra Skrova fyr. En vakker lite øy ute i havgapet, tilgjengelig kun med båt og uten brygge å legge til. Båten ble løftet med kran på land hver gang den kom til øya. Her kan du komme på besøk, får servering av hjemmelaget mat og helt sikkert få en privat konsert på kjøpet. Frank Marstokk er produsent, musikker, skribent og fyrvokter bor her ute. Han er trommis og låtskriver i FREAK, et rockeband fra Hemnesberget i Nordland som dro sine første toner i 1968.

I programmet følger vi Frank Marstokk i sin hverdag på fyret og med sine forskjellige gjøremål. 

Han er passert 60, har fått kreft, fått behandling og det ser bra ut. Han må da på et tidspunkt reise fra fyret for å få behandling for kreft. 

Han kommer tilbake, og en kompis og bandmedlem venter han. De står å drodler og prater litt om livet, «.. .vi må ta vare på øyeblikkan» … «ja folk dør hele  tia» …«Vi vet at det går mot slutten» … «ja spørsmål er om gasset er halvfult eller halvtomt»? 

 

«Det e nok halvtomt … og vi må ta vare på det som e i glasset, for det e like godt som om det var fult» (Frank Marstokk) 

 

Noe å tenke på … 🦉

 

Vi har som sakt gjort minst mulig i dag. Gått noen småturer og ellers bare kost oss. 

Nå skal jeg pakke litt, gjøre klart for lille-mi som skal på litt mer feriekoloni mens æ høre på Metallica 🤘🏻

God natt og sov godt ❤️

… vi hørs … 

 

 

Tusen takk for at du kikker innom bloggen min. Liker du deg her og tror andre kan være interessert, setter jeg pris på om du deler 😌 Du finner link til blogginnleggene og film snutter jeg tar på turene her: Facebook og  Instagram

 

 

Sabla go te å klage 🤭

Da e det på høy ti å skryte. 

 

 

Det jobber mange for at du og jeg skal ha det greit på de aller fleste områder. De er på veien, ved veien og på vann. Jeg må berømme et hardt presset ferge personale på strekningen Brensholmen – Botnhamn. Det er svært dror trafikk her, det vanvittig trangt på kaia og med en buss er det på en måte festlig å forsere kø og komme inn på ferga. Vi har ingen god plass å stå på, så her det bare å vente til ferga er tom å hive seg på venstreside av veien (og litt ut på gresset – trangt må vite) for å plante nesa først i køen. Det er nå mitt vinnende vesen og sjarmerende smil komme til sin rett 🫠 he he he 

Jeg er i trafikken, trives i diger rød buss … fikk en ny og litt mindre i dag 🥳 og liker å få til et godt samarbeid.

 

 

Hva skal til? Jo, i trafikken er tydelighet viktig. Vise at jeg respekterer, gjøre det som gjøres  skal tidlig, skape trygghet. Jeg MÅ på ingen måte stå på krava mine og muligheten for at jeg feiltolker er definitivt til stede. Da ber jeg om en smule tålmodighet så løser jeg det så raskt jeg kan. Det betyr også at jeg har plenty av rom for deg også. Du får tid, jeg venter. Selv om jeg har en rute jeg skal følge vil det aldri gå på bekostning av sikkerhet og samarbeid oss trafikanter mellom. 

 

Jeg må berømme de aller fleste som fyker rundt i (for noen) alt for stort kjøretøy, de gjør sitt aller beste. Å forvente at de har erfaring, når dette ofte er en sommeraktivitet for dem, er helt feil av meg … og deg. Jeg blir glad når jeg møter en stor bobil eller bil og campingvogn som tydelig gir beskjed om at vil svinge mot kant, så stopper de og jeg kan passere. De vet hva de er god for, jeg vet hva jeg trenger av plass og har kanskje (for disse personene) mer erfaring med både stort kjøretøy og våre eminente krøtterstier. Nja, der ble jet litt negativ … ja det var nå bare å konstanterer fakta i mitt hode. 

 

Pause i Gryllefjord, venter på reisende som kommer med ferga, og klokka … 🥴 rute er rute … 

 

 

Rett som det var, på tur hjemover … når tanken om hyggelige turister i bobil var sånn passe ferdig tenkt… var det en som hadde vært ekstra hyggelig. Nei, jeg kom bak så vi har ingen skyld i dette 😉

 

 

Vi er så heldig her i byen at selv reinsdyret Rudolf og broren går på gang sykkelvei. Makan til dressur skal man lete lenge etter. 

 

 

Nå er bussen parkert, nyvasket og flidd etter alle kunstens regler, klar for nye folk i morgen og jeg har hentet Kensi-mi som har vært på feriekoloni. 

 

 

I mårra skal vi mållkose oss med fri. Litt sånn småtterier jeg må fikse, skal ut på date på ettermiddagen og ellers gjøre innhenting. 

Nå? God natt ❤️

… vi hørs …

TRE dager nå … så smeller det 🤘🏻🎸

Gleder meg helt vildt til å høre METALLICA på Tons of Rock 

 

Tusen takk for at du kikker innom bloggen min. Liker du deg her og tror andre kan være interessert, setter jeg pris på om du deler 😌 Du finner link til blogginnleggene og film snutter jeg tar på turene her: Facebook og  Instagram

 

Ja, jeg visste det 🥴

Det er utrolig vakker på denne årstiden. Stille vann, speilbilder, masse flotte planter, grønt gress … deilig tid. 

 

Trenger ikke selvironi når man har grasiøst lange ben … hørt på ferga i dag. Da beholder jeg selvironien litt til … for grasiøst lange ben er utsolgt.

Jeg sa jo i går at alt blir mye bedre i dag. Stemmer. Dagen har gått veldig mye bedre i dag … helt den fant ut at det var kjedelig. 

Turen til Gryllefjord gikk strålende. En fin gjeng som spurte underveis og jeg fortalte litt om ting som kan være interessante. Været ble stadig bedre ut over dagen og gjestene gledet seg over det, for i natt skal de se midnattsolen. Nå håper jeg det blir bra for hele gjengen og i morgen skal jeg plukke opp et par på turen, blir spennende å høre hva de fikk ut av turen. 

I dag var helt etter ruta, hadde til og med tid til planlagte fotostopp. Et av stoppene er ved den verdensberømte (i Norge) Gulldassen. Skal si de reisende skratta bra av min litt fomlete oversettelse og forklaring (på engelsk) på navnet. Ja ja, jeg gjorde så godt jeg kunne. 

Ersfjordstranda, Senja

Turen hjem har gått tålig greit den også. Jeg er blitt ekspert på å ekspedere bobiler, turister med leiebiler og lokale helter med en smule stor fart. Vurderte en bitteliten stund å gå for bowling med bobiler … men er det dårlig reklame for bedriften tror jeg … så de fikk passere alle som en. Men skitt det er noe trange passasjer på veien. 

Så, denne flotte byen vår er stengt på kryss og tvers i dag. Det er et maraton arrangement som foregår i bygatene …OG helt ut i «ingenmannsland» her jeg bor. Ja de skal løpe langt, vet det … men asså. Jeg ventet 35 minutter før det var så få løpere etter veien at politimannen kunne tørre å slippe meg frem. Ja, Æ E SUR!

… eller var sur. Hjemme igjen, en dusj, mat og nå straks … 

GOD NATT ❤️

.. .vi hørs …  

 

Tusen takk for at du kikker innom bloggen min. Liker du deg her og tror andre kan være interessert, setter jeg pris på om du deler 😌 Du finner link til blogginnleggene og film snutter jeg tar på turene her: Facebook og  Instagram

 

 

«Hater» når det skjer 🥹

Først skal jeg takke pent. Det løste seg, mitt lille problem med disse hersens undergangene, en av mine leser fant løsningen på det store internettet 👏🏻 Tusen takk Lillian That´s what friends are for 🫶🏻

 

Så til dagens … 

Opp kl 06.45, kjapp dusj, på med klær, matpakke … å æ e trøtt! Har gruet meg til denne dagen. Pakke sekken og kone meg ut i bilen. 30 min til jeg er på jobb …. hmmm … skal jeg ta til venstre i krysset og kjøre meg en tur … nei, det må bli høyre, noen forventer at jeg kommer og da gjør jeg det. 

Jobben i seg selv er strålende, kjøre buss og gjerne lengre strekninger, er akkurat det jeg trives med. Så, når jeg da får dette oppdraget går alt i stå for meg. Det er en rute som skal følges, en ferge vi skal være  med og stopp underveis for foto, fortsatt den herskende ruta jeg må passe på … 

 

Ja ja … bare å hoppe i det. Det er alltid en første gang for alt 🫣

Nå sitter jeg på ferge, og selv om vi var noen få min for sen ved ankomst gikk alt helt fint. Har med en liten gjeng som koser seg på tur, og slik må det gjerne fortsette for min del 🕊️

 

 

Kaoset ble komplett ut over dagen … eller nei. Det gikk faktisk veldig greit. Litt ball fordi jeg er helt ny aldri har kjørt ruta, og fant noen gode løsninger som sikkert ingen andre har prøvd … jo kanskje. Det er en ganske interessant jobb å manøvrere mellom bobiler, syklister og annet frittgående på to bein. Ingen gråter eller knytter neven etter meg i dag (tror jeg) så alt i alt er jeg fornøyd. Regner med at turen i morgen blir en dans på roser ….. 😁🤣😂

 

God natt og sov godt 

…  vi hørs …

 

Å ho der ja … det har vært mæ i dag🤭

Har brukt tid på tlf i dag … med disse som skal vite en god del om vei. 

På turen til Vollan i dag satt jeg å funderte litt på dette med underganger. Altså, nå en vei krysser en annen på hvert sitt plan. Den en veien kjører «under» den andre. Så tenkte jeg litt på hvor høye disse er, OG er det noen standar for høyde på disse. Når vil det skiltes dersom høyden er «lavere» en «normal» OG hva er normalen? Hvor går grensa for denne undergangen uten skilt?  

 

 

Dette er sånn jeg kan finne på å miste nattesøvn av … eller nei … men jeg våkner som et spørsmålstegn og fortsetter å lure neste dag. 

Jeg ringte statens vegvesen. Nei, de hadde ingen lister som jeg kunne se på. Men dette er en kommunal vei, så kommunen bør vite dette. Javel, jeg ringte kommunen. Nei det her er helt ukjent sa damen jeg snakket med. Hun sa at statens vegvesen hadde med dette å gjøre … noe jeg kunne fortelle henne at det var feil. Jeg har akkurat snakket med SVV og de sendte meg til deg. Hun skulle undersøke og gi meg tilbakemelding. Og jeg fikk et lagt og hyggelig svar og det var flere som ble involvert i saken og det ble henvist til at det er SVV som eier og skal drifte disse «greiene». Det har jeg i dag fått bekreftet at de vet ingenting om. Det ble altså ingen helt konkret svar på om det er en «standar» høyde … eller et minste krav for en undergang uten skilt for høyde begrensning. 

For sikkerhets skyld undersøkte jeg om det finnes en slags liste for dette på det stor internettet, men det eneste jeg finner er liste for aksel last sommer / vinter det er begrensinger for vekt og lengde på kjøretøy, men ingen liste for avvik på høyde for underganger. I en bisetning fra en av damens kollegaer referere han til 4.85 og da tenker jeg at dersom det under denne høyden vil det stå skilt. Om det stemmer vet jeg altså ingenting om. 

Nå blir det spennende å se om det komme noe mer ut av dette. Og skulle du vite noe … så bare si fra.

 

 

Her er lufta gått ut av denne damen. Tar kvelden nå, tidlig opp og laaaaaang dag i morgen. 

God natt og sov godt ❤️

… vi hørs … 

 

Tusen takk for at du kikker innom bloggen min. Liker du deg her og tror andre kan være interessert, setter jeg pris på om du deler 😌 Du finner link til blogginnleggene og film snutter jeg tar på turene her: Facebook og  Instagram

Lei meg, litt sint … nei forbanna

På kveldsturen vår i kveld ble vi, som vanlig «jaget» av en lite søt fugl. Den har nok et rede på nedsiden av  veien vi går på, og vil veldig gjerne at vi går pent forbi. Den gjør alt for å fange vår oppmerksomhet. I dag, som alltid kom den. Som vanlig har jeg min lille søte snute i bånd, hun får på ingen måte skremme denne fine lille fyren/frøkna. Eller snuse på redet den så iherdig passer på. Når bilen kom mot oss måtte jeg forsøke å få den til å senke farten, for jeg vil tro førerens oppmerksomhet var på oss. Bilisten senket farten og fuglene fløy tilbake til rede sitt. Om jeg er spesiell og litt rar er det helt greit for meg, det skal jeg leve med. Det jeg aldri kunne levd med er om min firbeinte jaget opp, ødela eller kanskje bare ved et uhell drepte et dyr nå i yngleperioden. Det er en grunn til at det er jaktforbud nå når dyrene har sine barn små. 

DA er det jeg blir både lei meg, sin, sur, rasende og kan utmerket godt uttrykke det til hundeeiere som lar bikkja fly løs. «Den er så snill, rører aldri noen» «angriper ingen ting» FU* … you! Alt kan skje ved et uhell når bikkja di går løs. Den kan trå i et rede, skremt opp fugleunger, et rådyr, elgkalver eller hva det nå er, OG i verste fall blir dyret drept av en «lekende» hun eller mor og avkom blir skilt. Det er ingen som «mener» dette, men det skjer. SÅ! Hold bikkja i bånd, det er faktisk båndtvang i Norge frem til 20 august, for selv de snilleste hundene. Det er en grunn til det. 

Ta vare på livet rundt deg ❤️

… vi hørs …

 

Tusen takk for at du kikker innom bloggen min. Liker du deg her og tror andre kan være interessert, setter jeg pris på om du deler 😌 Du finner link til blogginnleggene og film snutter jeg tar på turene her: Facebook og  Instagram

 

Det blir litt skummelt …

Asså, jeg har noen veldig lange dager på jobb, og da bruker jeg ha pass til lille frøken fryd. Så, i slutten av forrige uke skulle hun være hos hundepass fra fredag til lørdag. Jeg skulle hente henne på ettermiddagen når jeg hadde fått sovet ut. De som hadde henne lurte på om de kanskje kunne «låne» henne til søndag … eller kanskje mandag. Ja, jo det er greit det. Og det var veldig greit. Jeg var helt ødelagt etter en litt lang natt til lørdag. Så, i dag skulle jeg til byen og hente henne. Sendte mld til hundepasser og avtalte at jeg skulle hente når jeg var ferdig på handlerunden. Bare litt etter jeg hadde dratt hjemmefra tikket mld inn … «vi kan kjøre henne hjem litt senere i kveld» er det ok? 

 

Det er neste blitt så jeg må spørre pent om jeg kan «låne» bikkja mi 🥴 He he he …  det blir nesten litt «feil», men på en veldig god måte. Jeg er utrolig heldig og har folk som hjelper meg når det blir lange vakter. Når jeg ringer rekker jeg bare si at jeg trenger litt hjelp … så blir jeg avbrutt: «Jepp, vi tar henne» Da er det plutselig lett å være buss sjåfør med både korte og lange turer. 

 

 

Vi har fått oss en kveldstur og sier god natt nå. Sliten begge to, og en ny dag venter like rundt hjørnet. 

 

Sov godt ❤️

… vi hørs … 

 

Tusen takk for at du kikker innom bloggen min. Liker du deg her og tror andre kan være interessert, setter jeg pris på om du deler 😌 Du finner link til blogginnleggene og film snutter jeg tar på turene her: Facebook og  Instagram

 

Valg. Det er så vanskelig

Jeg har ofte overtenkt litt tror jeg. Nå kjenner jeg at det er letter å ta disse valgen og være fornøyd, selv med et litt dårlig valg. Jeg fikk erfaring og vet litt bedre etter opplevelsen. Så, nå er jeg på en måte er jeg gått tom for dårlige valg … er det å bli voksen? 😁

Vi er omgitt av valg. Så lenge jeg kan huske har det vært enten denne eller denne. Det som alltid er spennende er om det ble rett valg. Tenk om det andre alternativet er bedre. 

Hva om kunnskapens tre kunne gitt svaret. Bildet er på veggen til Gyldenborg skole i Tromsø sentrum. Skulle veldig gjerne klatret opp og funnet svar på noe av de litt trøblete spørsmålene … 

 

 

Det heter at «gresset er ikke grønnere på den andre siden», men hvordan kan jeg være så sikker på det da? Jeg får kun smake den ene biten, den andre har jeg sakt fra meg. Og, når noen sier at dette alternativet er så veldig mye bedre en det andre. Og velger jeg dette, ja så er det alltid noen som har erfaring med det motsatte av hva jeg søker. Jeg har en god venn som er laaaaangt inne eller nede i tenkenboksen. Greia er jobb skifte. Ja, der har de aller fleste av oss vært. Så, skal «jeg» gjøre det? Hvordan er forholdene dit jeg skal, er det samme/beder eller blir det helt annerledes dit jeg kommer. Vil jeg klare det? Hvordan vil jeg bli mottatt? Å det er en drøss spørsmål som popper opp. 

Jeg var nettopp i denne situasjonen og når kompisen min antyder at han vil ha tilbakemelding på spørsmålet, må jeg si som snart er: gjør det. Så er det noe meg inntekt. Vil det blir bedre eller vil det være ca det samme? Ja, det er kanskje det viktigste. Igjen vil jeg si at å gjøre det er antakelig lurt når tanken på «ny jobb» ligge så langt fremme i bevisstheten. Og om lønn er i alle fall på samme nivå, er nye oppgaver kanskje det som frister. 

Det som er sikkert og vist er at å gjøre det vil gi klarhet og svar. Var det lurt og vil det kunne bli drømmen? For meg er det tre spørsmål jeg trenger svar på for eksempel ved jobbskifte.

  • Hva forventer jeg?
  • Hva kan jeg tilby? 
  • Hva forventer arbeidsgiver?

Dersom dette skulle bli feil i forhold til forventnigene kan det som oftest gjøres noe med. Det er ingen skam eller noe tap og finne ut om det er galt. I mitt tilfelle ble det helt galt og jeg måtte tenke på meg, det er nemlig jeg skal skal leve med meg. Da måtte jeg gjøre noe med det, og for orden skyld må jeg si: jeg har det helt perfekt på jobb nå. Stortrives i Bussring, og tror jeg gjøre en helt grei jobb. 

Jeg har mange ganger sakt, og jeg kommer til gjenta det til det kjedsommelige: 

  • det er bedre å sitte på gamlehjemmet (om jeg får lov å flytte inn da :D) å teke tilbake på et par ting jeg med hell kunne latt være å teste. Men når alt kommer til alt så gikk det bra og jeg kan le litt av det.  

 

I dag … i kveld var det helt vidunderlig lys på himmelen. Solstråler som lekte med skyene … vakkert 🫶🏻

 

God natt ❤️

… vi hørs … 

 

Tusen takk for at du kikker innom bloggen min. Liker du deg her og tror andre kan være interessert, setter jeg pris på om du deler 😌 Du finner link til blogginnleggene og film snutter jeg tar på turene her: Facebook og  Instagram

 

Jeg vil ha en man

 

Ja, med en n … kommer tilbake til den. 

Mitt herlige søskenbarn blir 70 på søndag og fikk seg et overraskelses party  på lørdag. Nydelige mat og kaker, sang og pakker, tror det ble en fin dag for Brith.  En fin gjeng var samlet og det er så godt å kjenne litt på følelsen «å høre til».

 

 

 

Vi dro hjem, jeg skiftet og Kensi ble «kuppa». Nå får jeg henne tilbake på mandag … hm … ja ja, hun har det veldig bra hos familien som har henne nå. Det er meg det er «ille» med, være sånn helt alene og ha fri i to dager. Det er overhengene fare for rydde, vaske og rydde, vaske en gang til i heimen. Det kan da umulig være helt bra?

 

Man? Jo, nå har jeg kjørt volvo i dag. Det er en fantastisk redskap, god å kjøre, utmerket på giringen, godt sammensatt understell så humper er mindre ubehagelig, selv med litt fart. Så er det stabiliteten, den er «litt myk» og her kommer MAN inn. En man buss er stødig som et lokomotiv, uten at den blir «kantete» eller ubehagelig. Ja, det er MAN(nen) for meg. Det er litt gøy å høre mine kollegaer omtaler bussen sin som hunkjønn. Jeg tenker at en buss er hankjønn, altså han … tror jeg kommer til å få tilbakemeldinger på min filosofi … og det har jeg tenkt å bry meg akkurat null om. Æ vil ha en man 🫠

Kjørte til Setermoen i kveld / natt med full buss av soldater. Returnerte tom tilbake og bruker veien til å øve sangstemmen min … som på ingen måte skal deles med det offentlige. Har ledd litt av meg selv når jeg sitter der å «hyler og synger» … kikker litt skeptisk opp i speilen og konstanter at jeg er alene 🤪 … trallalallla … 

Klokka er blitt halv syv … kanskje jeg skal forsøke å sove litt 🤭

God morgen og ha en deilig søndag ❤️

… vi hørs … 

 

Tusen takk for at du kikker innom bloggen min. Liker du deg her og tror andre kan være interessert, setter jeg pris på om du deler 😌 Du finner link til blogginnleggene og film snutter jeg tar på turene her: Facebook og  Instagram