Lurt?

Menneskeheten vil bedras … og vi lar oss lett lede ut i fristelsen .. tror på alt som blir fortalt 😁 jeg er en av de som finner veien ut i fristelsen helt på egen hånd også … nei, nå var jeg litt på avveie her.

Det jeg tenker på, etter gårsdagens nordlystur er akkurat det … nordlys. Nå er det slik at de aller aller fleste har sett nordlys, og vet ca hva det er.


Enkelt fortalt; det er en eksplosjon på sola som skaper vinder av varierende styrke og med litt forskjellige partikler i. Når disse partiklene treffe det magnetiske feltet jorden har, blir de slått tilbake, men rundt polene er det litt tynnere lag og det er her blir det nordlys.
Det er disse forskjellige partiklene som gir de forskjellige fargene. Det første og vanligste er grønn, så kommer de i tur og orden og den mest uvanlige er blå.
Så, det aller viktigste elementet for Nordlys er stjerner. Når du kan se en stjerne, og det har vært en eksplosjon på sola … for et par tre dager siden … da braker det løs på en skyfri himmel.

Aurora oval 👇🏻

Hvordan kan det være at noen ganger kan nordlyset sees både i Tyskland og Italia? Det er faktoren som her KP. Den sier noe om hvor «vid» denne ovalen er, og hvor langt sør den kan sees.

 

Her er appene jeg bruker

Og NÅ kommer jeg til poenget, det er vanskelig for øye å se alle fagene, men kameralinse med lang lukker tid fikser det. Perfekt. Og så blir det opp til kunnskap, ønske og behov hos fotografen, hvor «naturlig» bilde blir … for jammen er mange kreative med fotoshopere som fikser det meste. Kunst det og ☝🏻men naturlig … nææææh 

En kameralinse er i seg selv et «filter», da vil det si at når kommentaren på bildet er «uten filter», ja så er det en sannhet med modifikasjoner. Det var dagens … informasjon du var uvitende om at du trengte … eller den var antagelig unødvendig og temmelig unyttig … men kanskje gøy å vite 😁

En helt merkelig opplevelse med gjesgtene vi hadde med oss. I går hentet jeg gjester på flyplassen og kjørte til hotellet med dem. De takket og bukket for en hyggelig liten kjøretur med en masse info om tilbud som står til disposisjon for besøkende. Det. ble et gledelig gjensyn i dag, for nettopp disse gjenstene skulle ut å finne nordlyset i kveld. Som vanlig er det å forsøke å dempe forventningen litt. De har jo kommet for å se nordlys og henvendt seg til de profesjonelle i byen, så da er det bare så servere. Vi fikk litt tidlig på kvelden og var usikker på om det ble mer. Det blåste vilt, og vi hadde funnet oss en gapahuk som skjermet litt for vinden. Etter mat blaffet det litt mer, men på ingen måte mye. Vi snakket lit om å begynne sånn smått å se hjemover … og som vanlig her eksponerte det …  her er hva kameraet mitt så i dag

 

God natt ❤️

… vi hørs …

 

 

1 kommentar

    1. Interessant. Jeg er veldig opptatt av nordlys. Mye av den grunn at jeg aldri har sett det LIVE. Helt sant. Har prøvd flere ganger, men tydeligvis ikke nok. Våkner på morran med «irriterende» bilder fra kjentfolk på Facebook og slikt. Det hadde vært nordlys i Sør-Norge også tydeligvis. Jeg var ikke ute på den riktige tida. Har apper som du viser også, men er nok ikke interessert NOK til å dra ut igjen med bikkja i mørket på kveld og natt. Ellers ville jeg jo fått det til. Det du nevner med kameralinsa som oppfatter mer enn øyet, lærte jeg faktisk først i går. Leste om det på Facebook. Så heretter skal jeg i hvert fall se på himmelen gjennom kameralinsa😅

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg