Turist i egen by 🥾

Er høydepunkt jeg kommer tilbake til. Først litt om jobben … buss sjåfør og veien som arbeidsplass. Ja veien er jo et sted jeg trives og buss er ca det jeg tenkte det ville bli. Jeg har kjørt varierte oppdrag, og alt har vært turister. Turene har gått lokalt til forskjellige «reindeer” camper, nordlyskjøring med forskjellige mål etter hvor himmelen har vært klar og transport fra hotell – flyplass. Å ha så varierte oppgaver er nok det jeg ønsker meg, og jeg håper det er mulig å fortsette med denne type kjøring … for rutebuss i byen er så uaktuelt som det mulig å få det.

 

Så er det spørsmålet hva jeg gjør når denne sesongen er slutt. Som times sjåfør har jeg ingen garanti for jobb i sommer. Det er kun de faste som har jobb, så får jeg håpe Tromsø flommer over av turister akkurat i år, og da bør det være fult opp med sightseeing turer 🤞🏻

 

Fra turist som blir transportert rundt om til å være turist … i egen by. Jeg fikk besøke av Eirin som kom fra Danmark bare for å besøke meg … å det er så knallkoselig med besøk. Trives jo veldig godt når jeg kan være litt på farten vise frem byen, steder å se, tur med hund og legge kroppen i en form av ladeposisjon, med koselig prat til noe godt å spise. Så er det umåtelig godt å kunnen bare være sammen i samme rom, kjenne den gode atmosfæren og la stillheten være hovedmålet … rett og slett gjøre ingenting og holde kjeft sammen, uten at det blir trykkende og rart. Det er kanskje en av de vanskeligste kommunikasjonsformene som finnes. Det kan Eirin, og kanskje er dette det jeg kan savne som “litt nyinnflytter” i byen uten for stor vennekrets … ennå 😉

Torsdag landet “dansken” (å jeg bare måtte Eirin 🤭) og vi var i gang fra ca første minutt. Gammelt nytt, nye greier som skjer … rask oppdatering på livet som har gitt både av stort og smått siden vi møttes sist. Så når de viktige greiene er unnagjort da er fokus HER og NÅ. What to do in Tromsø? jepp, Nordlys. Sist jeg hadde besøk var det mer midnattsol tid, så her var det bare å finne fram appene med nordlys varsel. Når dette nå er sakt så er det svært sjelden helt nordlysfrie netter for tiden, så en av 4 måtte da kunne gi uttelling. Vel, nå er det i grunnen skyene som er det største hindret, for dersom det skal være mulig å se aurora MÅ stjernene være synlig først.

Kvelden tok vi helt med ro. Eirin hadde reisedag og jeg hadde jobbet, og den nevnte oppdateringa på alt og litt til måtte få sin tid. Ettersom kveld en var restitusjonstid, var det 3 kvelder til disposisjon for nordlys. 

 

FREDAG

Vi hadde avtalt med Kelly og Jenny at vi skulle ta turen til Ørnfløya, som ligger tett ved Sommerøy. Det er en litt lang kjøretur ut dit, men altså så veldig verdt både kjøreturen og den greie fotturen opp til toppen.

 

En riktig fin fredag, sola skinte, det var grei temperatur, og relativt lite vind  … når vi startet turen 😁 Det var som bildene viser nesten bart og greit å komme opp. 

Bikkjene fikk rase fra seg helt starten av turen, for litt oppe i lia så vi rein. Da er det bånd igjen. 

 

Ja som nevnt startet turen i “ganske” vindstille …  og den vinden tok seg skikkelig opp når vi startet returen. 

 

En nydelig solnedgang underholdt oss mens vi spiste litt mat.

 

På kvelden, i det vi kom ut for å kjøre opp mot kattfjordvannet for å sette nesa mot himmelen, var det allerede i gang.

 

Det var greit varsel, og på himmelen hadde noen satt opp stjerne. Det ble nordlys som jeg vil si kvalifiserer til et godt skue den kvelden.  Moro nå naturen spiller på lag, og det var to trøtte damer en slite lite Kensi som tørnet inn den kvelden.

 

LØRDAG

Lørdag hadde vi på planen å kikke litt på “byen”. Vi ruslet litt i sentrum … fort gjort i en akkurat passe stor by som Tromsø, så tok vi ture over til Ishavskatedralen. Bygningen som vis nok skal være inspirert av øya Håja som ligger like utenfor Sommerøya. Kirkebygget blir benevnt som katedral … men det er en helt vanlig kirke … sa jeg vanlig? ingenting er vel vanlig rundt denne kirken vil jeg påstå og den har er et vidunderlig landemerke for byen vår … syns nå jeg da. 

 

Lørdag kveld hadde denne nordlys guiden hørt litt med en proff guide om hvor vi kunne få “nordlysgaranti” denne kvelden … tror han ler ennå … nordlysgaranti liksom??? Det var en av de litt vanskelige dagene vi hadde valg og det nå bare så naturen er. Vanskelig når den bestemmer seg for det. Kjørte til Breivikeidet og mot Sjursnes, fant oss en grei plass like ved veien og satte leir. Bål, kaffe, pølser, nordlys i akkurat passe kaldt vær. Nja, kunne vel fått lit mer aurora … men det var altså kveld nr to av to med nordlys. 

 

SØNDAG

Søndag startet med greit skydekke og svært lite blå himmel. Nuvel, vi hadde nå bestemt oss for å ta Fjellheisen opp til Fløya. Jeg elsker å vise fra dette stedet og det i all slags vær, men det hadde nå vært greit å se litt mer en bare sunde mellom Tromsdalen og byen. På tur opp lettete det og vi fikk akkurat det vi kom for. Den nydelige utsikten fra toppen som  … om du er i byen … MÅ ta deg til til å nyte. Heise går opp og den på hel og halv slaget og er det mye folk går den hele tiden. 

 

 

 

Etter utsikten hadde vi avtale med en annen lite hundevenn for en play date. Rea, en Tuveren som er ca like gammel som Kenis, og litt pubertal. Men at de har det gøy er hevet over enhver tvil. Dette er helt klart den beste type mosjon av hund jeg vet … de løper og jeg passer på at ingen nærmer seg 😁

Vi hadde bestemt oss for at denne kvelden skulle vi bare slappe av og kose oss hjemme. Og når det grønne skjæret forsiktig visste seg på himmelen var det helt perfekt med en takveranda å innta showet fra. Det ble litt mer en greit denne kvelden og jeg må jo stolt si at tre av tre kvelder har vi fått litt varierende nordlys opplevelser. 

 

MANDAG

Mandag var reisedag og ingen spesielle planer. Vi ruslet en liten tur med Kensi, på en av tur rundene jeg bruker. Koste oss i deilig sol, en riktig fin avslutning på en “langhelg” som gikk litt for fort. Nå går det direktefly tur / retur København så jeg har ingen uskyldig for droppe en langhelg i kjølen … og plutselig sitter jeg på flyte … 

 

 

Tusen takk for besøket Eirin. Storkoste meg samme med deg 🥰 sees snar igen. 

 

Ha en strålene dag ❤️

… vi hørs … 

 

Tusen takk for at du kikker innom bloggen min. Liker du deg her og tror andre kan være interessert, setter jeg pris på om du deler 😌 Du finner link til blogginnleggene og film snutter jeg tar på turene her: Facebook og  Instagram

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg