NÅ har det tippa helt for meg 🫨

På tur til jobb møter jeg en turbuss, gul og hvit .. tja ser jo grei ut, så kommer Svipper, som da er lokalbusser i den alt for kjedelige hvite fargen med grønne bokstaver på siden, veldig anonym, boreal er nå litt mer fancy og gjenkjennbar … så, litt senere møter jeg er juletre av en tivoli/sirkus farget buss 🫣 meg knall farger spredd i et salig kaos over hele skråget … opp over vindu bak … har ingen peiling på hva det mønstret skulle forestille … hjelp å trøst … men synlig DET var den. Tar meg i å tenke … nei jammen har vi finere busser, selv uten malerskrinet slengt ut over hele kjøretøyet. 

Asså, tror jeg må ta en seriøs prat med noen som kan snakke med sånne som meg … (du skal trøste mamman din nå Kristian … ikke være ening🥴). Nå er det innlysende at jeg er stolt av jobben min, og trives i de godt synlig, ensfarga bussen min. 

Så … til er annet jobbrelatert problem. Hvor skal slipsnåla sitte? Jada, skjønner at den skal på slipset, men hvor høyt? På jobb slipset er det en logo, skal nåla under eller over logo?

Når jeg nå er i det «filosofiske» hjørnet … hvor mange språk har vi i Norge? Sånn offisielt sett, 2? 3? eller bare et og to dialekter? Turleder sier i dag at det er to språk i Norge. Så snakker han om norsk bokmål og nynorsk.

Jaha, er nynorsk et språk … kan huske fra skole at det het Norsk sidemål. Og hva med samisk, som er et offisielt språk … er det et av de norske språkene? 

Og i lenken bobiler … er jeg stadig like oppgitt over et par tre stykker … 

Ha en strålende dag, kjør trygt ❤️

… vi hørs … 

 

 

2 kommentarer

    1. Jeg var sikker på at det var tre språk i Norge. Men Store Norske Leksikon sier noe annet.”Norsk har mange dialekter og to likestilte skriftspråksvarianter, bokmål og nynorsk. Norsk tegnspråk har status som offisielt språk fra 2022. Norge har også flere språk som brukes av mindre grupper (minoriteter) og som er anerkjent som nasjonale minoritetsspråk. Dette er samisk, kvensk, romanés og romani. Alle disse språkene er beskyttet av minoritetsspråkpakten.” Og når man først holder på å google, så kan du få svar på slipsnåla også. Slipsnålen skal alltid sitte mellom den tredje og den fjerde skjorteknappen fra toppen. Da havner den omtrent rett under midten av brystet. Den skal ikke sitte for langt nede, for da vil den ikke synes bak den lukkede dressjakken. Nyt helga!

      1. ok … da kan vi være enige om at vi ha norsk og nynorsk som en, tegnspråk som to og samisk som tre. Er litt redd jeg komme til å fornærme det kvenske folket nå … men det får stå si prøve.
        Slipsnåla har fått sin rette plass (tror jeg 🫣 og får nok korrigering dersom det er feil 🥳

        Hyggelig å høre fra deg og koslieg med tilbakemelding. God natt og sov godt.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg